Oletko jo hyödyntänyt kotitalousvähennyksen?

Mikä on kotitalousvähennys?

Kotitalousvähennys on verotettavista tuloista tehtävä vähennys, jota voidaan hakea esimerkiksi kodin remontoinnista. Kotitalousvähennys on siis suoraa rahaa, sillä sen saamalla maksat vähemmän veroa.

Vuonna 2022 kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 € vuodessa henkilöltä, omavastuu 100 € / henkilö.

Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Kun työ on ostettu yritykseltä, voi työn osuudesta vähentää 40%. Maksimivähennys on saatavilla, kun yrityksen laskulla työn osuun on 5 875 euroa. Lisää kotitalousvähennyksestä voit käydä lukemassa verottajan sivuilta.

Miten vuoden vaihde vaikuttaa kotitalousvähennykseen?

Laajemmissa remonteissa 40% työn osuudesta on joskus enemmän kuin kotitalousvähennyksen maksimi (2250€/hlö vuonna 2022). Näin ollen voi olla järkevää jaksottaa isompi remonttiurakka vuoden vaihteen molemmin puolin.

Jos remonttityö tehdään siten, että se ulottuu kahdelle eri kalenteri- eli verovuodelle, vähennettävää saattaa siis kertyä molempien vuosien verotuksesta. Edellytyksenä on työn ulottuminen aidosti molemmille vuosille sekä vastaavasti laskutuksen jakautuminen eri vuosille.

Remontin aikatauluttaminen tarkoituksella kahdelle eri vuodelle on mielekästä vasta, kun kotitalousvähennyksen maksimi (2250€/hlö vuonna 2022) ylittyy. Jos remontti tehtäisiin kokonaan yhtenä vuonna, maksimirajan ylittävä osuus siis jäisi hyödyntämättä.

Vielä emme tiedä, mikä on kotitalousvähennyksen suuruus tulevana vuonna, joten tarkkaa laskelmaa ei voi tehdä saatavasta verovähennyksestä.

Remontin tilaaminen vuoden vaihteeseen

Edellä mainituista syistä johtuen ns. vuodenvaihderemontteja tilataan innokkaasti. Nyt on vielä mahdollista saada ajoitus onnistumaan, kun toimit ripeästi!

Autamme asiakkaitamme kotitalousvähennyksen saamisessa. Laskutuksen yhteydessä lähetämme esitäytetyn lomakkeen vähennyksen saamiseksi ja edustajamme auttavat muiden vähennykseen oikeuttavien ehtojen tarkistamisessa.

#asumisenasialla #tähtiremontit #kotitalousvähennys